Anya Wiersma LesbICOONingin 2010

Afgelopen zaterdag 16 januari hebben we tijdens het Lesbian Festival in Nijmegen Anya Wiersma gekroond tot LesbICOONingin 2010. Met afstand kreeg Anya de meeste nominaties van de bijna 500 stemmers die onze site bezochten. De top 5 bestond verder uit Nienke Eijsing (filmmaakster ‘Fan’), Kim Meeuwissen (webredacteur Zij aan Zij en bestuur Embrace Pink), Maria van Oosten en Frank Craanen (uitgeefster en hoofdredacteur Zij aan Zij) en Vera Bergkamp (vicevoorzitter COC)

Naast onze lijst met 14 kanshebbers droegen de stemmers nog 50 andere LesbIconen voor. Van hen ontving Marian Bekker, de voorzitter van de 50pl(min)us van Groep 7152 veel stemmen en ook Claudia de Breij was populair.

Vele stemmers waarderen de winnares vanwege haar inzet als voorzitter van Stichting KeiRoze voor de Roze Zaterdag 2010 in Amersfoort. Maar ook vanwege haar rol in de plaatselijke politiek en als voorzitter van de FNV Vrouwenbond waar ze zich ook inzet voor BLT-vrouwen.

In een plechtige ceremonie waarbij men in de drukbezochte foyer van de Lindenberg een speld kon horen vallen, plaatste een echte lakei de lesbikroon op de vrolijke krullenbos van de LesbICOONingin voor de komende 2 jaar. Anya won naast een mooi doek ook een waardecheque voor een “Lakei voor 1 dag” die haar op Roze Zaterdag terzijde zal staan om hand- en spandiensten te verrichten.

We feliciteren de kersverse lesbICOONingin van harte met haar overwinning!


(foto Vera Hordijk)