,

Brief van Liane den Haan, Directeur ANBO

Liane de haan

Geachte leden van de Eerste Kamer,

U behandelt momenteel een wetsvoorstel dat lesbische paren die met een zaaddonor een kindje krijgen gelijke rechten geeft als heteroparen die met een zaaddonor een kindje krijgen. Het wetsvoorstel maakt een einde aan de wettelijke discriminatie van lesbische ouderparen en hun kinderen. Ik vraag u om het wetsvoorstel Lesbisch ouderschap zo snel mogelijk aan te nemen.

In Nederland zijn we onze tijd ver vooruit als het gaat om homo-emancipatie en gelijke rechten van paren van het gelijke geslacht. Als directeur van seniorenorganisatie ANBO vind ik het van groot belang dat de kinderen en kleinkinderen van mijn achterban op alle fronten deze gelijke rechten krijgen.

Ouderen hebben vaak een jarenlange strijd geleverd. Strijd met zichzelf, strijd met hun omgeving… en waarom? Gewoon, om te mogen zijn wie je bent! Als ze ouder worden en door omstandigheden naar een verzorginstelling moeten gaan ze vaak letterlijk de kast weer in omdat nog steeds de heteronorm in verzorginstellingen de enige norm is.

Er zijn ook ouderen die nog nooit “uit de kast” zijn gekomen. Ze zitten er nog in, zijn nog getrouwd met iemand van het andere geslacht of net weduwe/weduwnaar en/of gescheiden en durven niet meer voor hun seksuele geaardheid uit te komen. Samen met COC, Vilans en Movisie heeft ANBO daarom het Roze 50+ Consortium opgericht. Van daaruit hebben wij inmiddels aan veel verzorginstellingen het “homo-vriendelijke” keurmerk De Roze Loper kunnen uitdelen.

Kinderen en kleinkinderen van deze ouderen zijn vaak veel verder als het gaat om het omgaan met hun seksuele geaardheid. Er kan getrouwd worden en er is de mogelijkheid om kinderen te mogen krijgen. Alleen….. het is nog niet af. Waarom in dit geval half werk doen??

Dus, leden van de Eerste Kamer, doorpakken, afmaken en nu ECHT voor gelijke behandeling gaan.

Met vriendelijke groet,

Liane den Haan
Directeur- bestuurder ANBO

Zelf een brief sturen? Klik HIER!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *