Nationaal statement tegen homofoob geweld

COC vraagt je aandacht voor het volgende:

Hang op 11 oktober de regenboogposter voor het raam van je huis, werk, school of café. Laat daarmee zien dat Nederland een tolerant land moet blijven, waar geen plaats is voor geweld tegen lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT’s).

ROEP JE AL VRIENDEN – HETERO of LHBT – VIA FACEBOOK, E-MAIL OF OP ANDERE WIJZE OP OM MEE TE DOEN!

De regenboogposter kun je downloaden op www.coc.nl (www.publiek.coc.nl/download/regenboogposter.pdf). Ook vind je ‘m de dagen voor 11 oktober op de vaste distributiepunten van Gay&Night Magazine. Op 11 oktober zelf worden er ruim een half miljoen exemplaren verspreid in het gratis dagblad Metro.

De laatste tijd is het bijna elke week raak. In Sittard worden twee homoseksuele mannen ernstig mishandeld. Een lesbische vrouw in Amsterdam krijgt klappen na het verlaten van een gay café. Een homopaar wordt weggepest uit Utrecht.

Ook de cijfers spreken boekdelen. Zeven van de tien LHBT’s krijgen te maken met discriminerend geweld. In Nederland steeg het aantal geregistreerde discriminatieincidenten op grond van homoseksualiteit vorig jaar met 13 procent.

Op 10 oktober 2010 – Nationale Coming Out Dag – laten we zien dat het afgelopen moet zijn met het geweld tegen LHBT’s.

Nederland moet een tolerant land blijven waar je gewoon voor je seksuele voorkeur of genderidentiteit kan uitkomen, zonder dat je met scheldpartijen of fysiek geweld te maken krijgt. Doe mee en geef Nederland op 11 oktober de kleuren van de regenboog!