Wat we doen

Stichting OndersteBoven maakt lesbische* vrouwen zichtbaar

Het gebeurt niet vaak dat in de gevestigde LHBTQI+ organisaties écht iets wordt gedaan voor LBTQI-vrouwen, vrouwen met lesbische en biseksuele gevoelens. Daar bracht en brengt Stichting OndersteBoven graag verandering in.

Stichting OndersteBoven

zoekt de samenwerking,

praat en overlegt,

doet én boekt resultaten.

Stichting OndersteBoven is eind 2006 opgericht om de maatschappelijke acceptatie van vrouwen – en in het bijzonder die van lesbische en biseksuele vrouwen – te bevorderen. Om dit doel te bereiken, maakt OndersteBoven deze groep vrouwen graag zichtbaar.

We initiëren en stimuleren hiervoor wetenschappelijk onderzoek en organiseren projecten en activiteiten rond de thema’s die hiermee in verband staan. Zo hebben we 5 maal De Trotse Lesboot tijdens de Amsterdamse Pride laten meevaren, initieerden we LesBian Pride in 2009, en zorgde de introductie van de LesbIcoon en de verkiezing van de LesbICOONingin dat hardwerkende activistes meer bekendheid kregen. Ook behaalden we resultaten bij de totstandkoming van de wet Lesbisch Ouderschap en zetten we ons in voor de veiligheid van LBTQI-vrouwen, projecten rond eenzaamheid en mantelzorg.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en ons laatste nieuws? Lees dan onze BLOG en meld je ook meteen aan voor onze nieuwsbrief!