Naast H ook LBT’s in regeerakkoord

Het regeerakkoord van een rechts kabinet met gedoogsteun van een partij waar ik de angstkriebels van krijg, bevat ondanks alle mineur voor de minst bedeelden in onze samenleving toch een passage waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Namelijk een over LHBT’s.

Waar in vorige akkoorden werd gesproken over homoseksuelen als de hele groep LHBT’s werd bedoeld, hebben we in dit akkoord allemaal bestaansrecht gekregen. In juni wijdde ik nog een column in Zij aan Zij aan het belang om lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders expliciet te benoemen.

Jongerenmagazine/community Expreszo geeft (o.a.) betreffence passage uit het regeerakkoord weer:

“Het kabinet bevordert de emancipatie. Het kabinet staat ook borg voor de emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders en zal daartoe concreet beleid ontwikkelen.

De inzet van Stichting OndersteBoven heeft mede tot het expliciete LHBT geleid. En als we nou na 2011 samen met COC Nederland de werkzaamheden van ons project Zichtbaar LesBisch in de LesBische Alliantie met een nieuwe financiële injectie kunnen vervolgen, dan is de vreugde werkelijk compleet.