Homo opgepakt bij fakkel Spelen

 

NOS, zondag 19 jan 2014, 01:09 (Update: 19-01-14, 07:31)

Beveiligers haalden de man direct uit de menigte

Beveiligers haalden de man direct uit de menigteLGBT Mozaika

In Rusland is een man aangehouden die tijdens de tocht met de Olympische fakkel een regenboogvlag liet zien. Vrienden van de man maakten foto’s van de arrestatie in de Russische stad Voronezj en plaatsten die op internet.

De man stond in het publiek langs de weg en haalde de vlag tevoorschijn op het moment dat de vlam langskwam. De regenboogvlag is het internationale symbool van de homogemeenschap.

Volgens homobeweging LGBT werd de man direct door beveiligers uit de menigte gehaald en aan de politie overgedragen. “De Spelen hier in Rusland houden, staat haaks op het basisprincipe van de Olympische Spelen om tolerant te zijn”, zei de man tegen persbureau AP. Hij wordt op een politiebureau vastgehouden.

Kritiek

Er is al maanden veel kritiek op de homowetgeving in Rusland. De wet, die vorig jaar werd aangenomen, verbiedt homopropaganda. Tegenstanders zien de wet als een discriminerende en onderdrukkende maatregel.

Afgelopen vrijdag zei president Poetin dat tijdens de Winterspelen in Sotsji homoseksuelen welkom zijn. Hij waarschuwde wel dat ze kinderen met rust moeten laten. “We verbieden niets, we pakken niemand op, we hebben geen straffen op dergelijke relaties staan”, zei Poetin.

De Winterspelen in Sotsji worden op 7 februari officieel geopend.

Bron: http://nos.nl/artikel/599347-homo-opgepakt-bij-fakkel-spelen.html

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *