Zaterdag 16 februari 2013

Van vrijdag 22 t/m zondag 24 maart wordt er voor het eerst in Den Haag een LesBian Festival georganiseerd. COC Nederland en COC Haaglanden organiseren het festival om de sociale acceptatie en zichtbaarheid van lesbische, biseksuele en transgender vrouwen te bevorderen.

‘Roze vrouwen’ van diverse leeftijden en culturele achtergronden staan op dit event in de spotlight. Het festival begint op vrijdag in het Nutshuis met LaVita’s avond van het lesbische boek, waar kennis gemaakt kan worden met diverse schrijvers en dichters. Standup comedian Soula Notos tekent voor de presentatie en neemt het publiek mee langs de hoogtepunten van de lesbo-literatuur tijdens de theatrale boekenquiz. In COC Haaglanden is van 21.30 tot 2.00 uur de open mic, die in handen is van Quirky.

Op zaterdag 23 maart worden onze opvattingen over mannelijkheid en vrouwelijkheid uitgedaagd tijdens de ‘culturele middag ‘Verfris je Gender’ in het Nutshuis en zijn er in Theater Concordia en het Koorenhuis van 12.00 tot 22.00u een breed scala aan inhoudelijke en feestelijke activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan workshops op het gebied van empowerment, veiligheid en lesbisch ouderschap onder de inspirerende leiding van professionals. Daarnaast wordt in Theater Concordia een feestelijk programma aangeboden met optredens van Sjeazy Pearl ( bekend van I’m So Into Girls en BNN’s Beauty & The Beat), Dudettes, Shary-An (The Voice of Holland ), Viva la Diva en vele anderen. De organisatie van de afterparty is in handen van On Heelz & Trashchique, die voor deze bijzondere gelegenheid uitwijken naar de volledig gerestylde partylocatie ‘’t Goude Hooft’.

Den Haag organiseerde eerder al roze festivals als The Hague Pride en Roze Zaterdag, maar nooit eerder is er in de Hofstad een festival georganiseerd dat als hoofddoelgroep lesbische, biseksuele en transgender vrouwen heeft. Deze vrouwen zijn vergeleken met homomannen minder zichtbaar in de maatschappij en krijgen minder aandacht in de media.

Dat moet anders, aldus de organisatie.

Tickets voor het LesBian Festival zijn verkrijgbaar via de facebookpagina facebookpagina.com/lesbifestival en de website: lesbianfestival.nl

Tickets voor de after party zijn verkrijgbaar via onheelz.com en trashchique.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *