Queer Amsterdam heeft U nodig!

Vier jonge filmmakers die zich identificeren als ‘queer’ hebben genoeg van de ouderwetse LHBT-hokjes (Lesbisch, Homo, Bi, Trans) en zien bij generatiegenoten een roep om een nieuwe term, een nieuwe identiteit. Queer dus. In Engeland een scheldwoord maar vanuit de underground scene van Berlijn geldt ‘queer’ als geuzennaam voor iedereen die anders is en zich niet kan vinden in gevestigde tegenstellingen als man/vrouw, homo/hetero, zwart/wit.

QUEER

En Queer Amsterdam wordt een pilot voor een fictie-serie die gaat over iedereen die anders ís. Waar de meeste films of series ophouden bij de bekende conflicten rondom de coming out, gaan wij verder en laten wij ónze wereld zien: een wereld die voor veel mensen tot op heden onbekend was. Nooit eerder is dit aan een breed publiek laten zien. Deze wereld draait om liefde, drama, werk, humor, vriendschap en over ‘anders’ zijn. Zeven hoofdpersonen nemen je mee hun kleurrijke leven in en langzaamaan ontdek je dat deze mensen helemaal niet zo anders zijn. Want eigenlijk is iedereen een beetje queer. Homo én hetero, man én vrouw. U ook.

OVER

De serie is het initiatief van vier jonge filmmakers die allen al jarenlang bekend zijn in de queer-gemeenschap en met eigen ogen zien dat er behoefte is aan een serie als deze. Het enthousiasme vanuit de roze hoek is dan ook ongekend. Wij maken de serie met een crew die zich allen als queer identificeren: dit maakt dat wij niet alleen het object van verbeelding zijn, maar ook de maker hiervan. Ook dit is nooit eerder vertoond in de Nederlandse film- en televisiewereld.

Regisseur is Sanne Peters, net afgestudeerd aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Samen met oud- NFTA student en scenarist Anne Chlosta schroomt zij niet gedurfde thema’s aan te snijden als het gaat om gender en seksualiteit. Dit zullen zij ook in deze serie doen. Queer Amsterdam wordt geproduceerd door Dorien Rozing en Marloes Meuzelaar, producenten van het geheel en tevens resp. penningmeester en voorzitter van Stichting Platform Status Quo. Het viertal vormt de kern van Queer Amsterdam en heeft inmiddels een uitgebreide crew verzameld.

Een opwarmende teaser van het project is er al, samen met een geweldige website: www.queeradam.nl. Kings en Queens, man en vrouw, homo en hetero, zwart en wit. Alles komt hier bij elkaar en maakt een einde aan de versplinterde homo-gemeenschap. Ze heeft een visie op een wereld zonder tegenstellingen, zonder gender en zonder één enkele seksualiteit.

WE HEBBEN U NODIG!

Op dit moment gaat het productieproces erg voorspoedig. We stonden op AT5, werden geïnterviewd door Amsterdam FM en er zijn al gesprekken gevoerd met diverse omroepen. Het lijkt er op dat het brede publiek klaar is voor Queer Amsterdam.

Ook hebben we subsidies gekregen omdat we deze pilot in eigen beheer vanuit een stichting produceren. Zonder commerciële inmenging dus. Maar U hebben we ook nodig! De laatste 10.000 euro willen we via crowdfunding bij elkaar halen. Hiervoor staan we Cinecrowd. En hebben we U nodig! Misschien in de vorm van een donatie en misschien via het doorsturen van onze oproep naar andere mensen die Queer Amsterdam een warm hart toedragen. Het belang van deze serie is groot. Niet alleen voor de zichtbaarheid van de queer community maar ook vanwege het belang van het vertellen van al die mooie en bijzondere verhalen.

Via crowdfunding geven wij op onze beurt ook rewards terug aan onze sponsors. Zo wordt u al voor een donatie van €100,- vermeld onder ‘mede mogelijk gemaakt door’.

De teaser geeft alvast de kwaliteit neer waarin we deze pilot willen maken. Want we zijn ervan overtuigd dat dit niet alleen een ambitieus plan is, maar ook een heel realistisch plan. De pilot gaat er komen. En die gaan we zélf maken. Nog nooit eerder is zo iets in Nederland gemaakt. Deze teaser en onze crowdfunding is te zien via http://www.cinecrowd.nl/details.php?projectUid=ec6cb7c50608538b0c6e8b3f3c282337ecc556d0

Bedankt voor uw aandacht en hopelijk tot horens.
Namens de hele crew van Queer Amsterdam,

Dorien Rozing
06- 20 20 89 87
Producent Queer Amsterdam
Penningmeester Stichting Platform Status Quo