StOB-onderzoek 25 juni gepubliceerd!

Op 25 juni verschijnt het rapport ‘Steeds Gewoner, Nooit Gewoon‘ dat het Sociaal Cultureel Planbureau op verzoek van het vierde kabinet-Balkenende, dat zich ten doel stelde de houding van de bevolking tegenover homoseksualiteit te verbeteren, heeft vervaardigd.

Samen met Jenny Erhardt heeft ons bestuurslid en onderzoeker Henny Bos speciaal voor dit rapport een aantal bevindingen uit het OndersteBoven-onderzoek binnen de kaders van het rapport uitgewerkt.

Aan de hand van het rapport vindt er op vrijdag 25 juni, de dag voor de Roze Zaterdag, een debat plaats met als onderwerp ‘Is Roze Zaterdag nog nodig?’. De discussie vindt plaats in het auditorium van Kunsthalkade aan Smallepad 3 van 14.00 tot 16.00 uur. Voor aanvang van het debat presenteert professor Saskia Keuzenkamp de belangrijkse bevindingen uit het rapport. De toegang is gratis.

Het debat is verder met Henk Krol (Gaykrant), Boris Dittrich (Human Rights Watch), Rob Tielman, discussieleider (oud-voorzitter Homostudies Universiteit Utrecht) en Elise van Alphen (feministisch tijdschrift LOVER).

De bijeenkomst staat in het teken van de vraag hoe het het gesteld is met de tolerantiegraad van homoseksualiteit in Nederland sinds de vorige Roze Zaterdag die in Amersfoort in 1982 werd gehouden. De sprekers gaan onder andere in op het huidige homo-emancipatiebeleid in Nederland en in internationale samenwerking. Speciale aandacht gaat uit naar het onderwijsbeleid ten aanzien van homo-emancipatie en de houding van de overheid ten aanzien van de zogenaamde weigerambtenaren.

Het debat wordt georganiseerd door Stichting Keiroze en Hoger Onderwijs voor Ouderen, Amersfoort.

Bron o.a. www.uvapride.nl