COC Friesland en het Anna Blamanhuis willen graag meer activiteiten aanbieden voor lesbische en biseksuele vrouwen en transgenders in Friesland. Jouw input is van harte welkom!

Om te peilen aan welke activiteiten behoefte is, hebben de organisaties een speciale vragenlijst opgesteld. Je kunt deze invullen tot 15 december 2010, via deze link.

Meer info bij COC Friesland

Bron: www.zijaanzij.nl

Op 25, 26 en 27 februari 2011 organiseert COC Amsterdam in samenwerking met de LesBische Allliantie het 3 daags LesBisch Festival in Amsterdam.

Een divers aanbod van dans, sport, muziek en cultuur workshops, afgewisseld met een groot feest en een Amsterdamse kroegentocht.

Drie dagen vol plezier en vermaak met voor ieder wat wils. De avonden en evenementen worden opgeluisterd door bekende DJ’s en Bekende Nederlanders.

Wil jij ook dat dit drie succesvolle dagen worden en heb je ervaring met dans, sport, muziek of cultuur, dan wil het COC graag jouw input.

Aanmelden bij Iris IJzerman, tel: 06-23129466, email: secretaris@cocamsterdam.nl

Op 15 oktober was ik, Irene, vanuit Stichting OndersteBoven aanwezig bij een bijeenkomst van Argan waar beleidsmakers, Marokkaanse jeugd, HLBT’s en belangstellenden met elkaar in gesprek gingen over het bouwen van bruggen tussen de verschillende groepen. Jongens van Marokkaanse afkomst worden vaker wel dan niet geweigerd in de clubs waar ze graag zouden uitgaan. HLBT’s voelen – kort door de bocht – angst voor Marokkaanse jeugd in de openbare ruimte. Angst voor opmerkingen of – erger  -klappen.

In een positieve sfeer werden visies en ervaringen uitgewisseld. Accepteren hoeft niet, respecteren wel. Tegen het eind van de bijeenkomst kwam de logische vraag: ‘Wat gaan we nu doen?’

“Een aanwezige opperde het idee dat homo’s en Marokkaanse jongeren samen langs cafés en discotheken moeten gaan om een statement te maken. Dit mocht op veel sympathie rekenen vanuit de zaal.” meldt wereldjournalisten. nl. Die aanwezige was ik. Wat is er eenvoudiger dan in een groep van HLBT’s en Marokkaanse-Nederlandse jeugd samen een al dan niet alcoholische versnapering te nuttigen in een roze (vrouwen)-kroeg en daarna naar een club te gaan waar Marokkaanse jongens moeilijk naar binnen komen. Zo krijgen we een kijkje in elkanders wereld. Maar wat ik vooral belangrijk vind, zo maken we een keertje plezier met elkaar.

Wethouder van Es stuurde naar aanleiding van de bijeenkomst op 23 oktober een ingezonden brief naar het Parool. Ze geeft de doe-sfeer van de bijeenkomst m.i. heel goed weer:
“Dit was geen praatgroepje dat obligaat de problematiek besprak om vervolgens ieder zijns weegs te gaan. Hier was een krachtig netwerk bijeen van mensen en organisaties die vastbesloten zijn de spiraal te doorbreken. Er was een docente op een islamitische school die vertelde hoe ze homoseksualiteit bespreekbaar maakt bij haar leerlingen. Jongerenwerkers gaven voorbeelden uit de praktijk hoe ze het pesten van homo’s in de buurt aanpakken met de buurtbewoners en de ouders van de boosdoeners. Een homoseksuele jongen die zelf werd getreiterd gaat nu eten bij het gezin van de daders om vooroordelen weg te nemen. En een paar lesbische vrouwen en een aantal Marokkaanse jongens hebben die avond afgesproken samen op stap te gaan. Naar vrouwencafé’s en naar discotheken waar de jongeren meestal niet in komen.”

Stichting OndersteBoven is inmiddels enthousiast bezig met de voorbereidingen van de stapavond. Deze zal plaatsvinden in de week voor kerst.
Wordt vervolgd.

Met dank aan Chris Bouma voor de achtergrondinfo.

Klik hier voor het filmverslag van de bijeenkomst door Menne Vellinga.



Vrijdag 12 november 2010 en vrijdag 18 februari 2011 organiseert Café Mets in Nijmegen weer Speeddaten voor vrouwen, met het aansluitende feest ‘Mets Made In Heaven’!

De Speeddate voor vrouwen is een besloten activiteit van 19.00 tot 21.30 uur voor lesbische en biseksuele vrouwen vanaf 21 jaar die zin hebben in een leuke, snelle, gezellige date, vriendschap of kennismaking met andere vrouwen! Vanaf 21.30 uur is iedereen welkom op het ‘Mets Made In Heaven feest’, om te dansen, flirten en feesten!

De plaatsen voor de Speeddate zijn gering, dus wil je mee doen, schrijf je dan in via www.cafemets.nl op deze site vind je ook de rest van de informatie over de Speeddate! (Deelname bedraagt 15,- incl. twee consumpties). Café Mets, Grotestraat 9, Nijmegen, 024-3239549.



In samenwerking met de WHAM en de LesBische Alliantie organiseert Zij aan Zij op woensdag 13 oktober een Girls Talk over roze initiatieven en zichtbaarheid van lesbische & biseksuele vrouwen.

Onder leiding van Zij aan Zij hoofdredacteur Franc Craanen en Stichting OndersteBoven directeur Irene Hemelaar, gaan Inge van Vuuren, voorzitter van het Frisofeest in Eindhoven, Brenda Oosterbaan, initiatiefnemer van Krijg ’t Vrouwenfeesten in Utrecht en Marije Heukelom van de WHAM in Amersfoort met elkaar het gesprek aan.

Publiek is van harte welkom!

Deze Girls Talk verschijnt al over enkele weken in de nieuwe Zij aan Zij.

Wanneer? Woensdag 13 oktober

Hoe laat? Inloop vanaf 18.30, aanvang om 19.00

Waar? WHAM, Hendrik van Viandenstraat 13 te Amersfoort

Entree? Gratis.



COC vraagt je aandacht voor het volgende:

Hang op 11 oktober de regenboogposter voor het raam van je huis, werk, school of café. Laat daarmee zien dat Nederland een tolerant land moet blijven, waar geen plaats is voor geweld tegen lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT’s).

ROEP JE AL VRIENDEN – HETERO of LHBT – VIA FACEBOOK, E-MAIL OF OP ANDERE WIJZE OP OM MEE TE DOEN!

De regenboogposter kun je downloaden op www.coc.nl (www.publiek.coc.nl/download/regenboogposter.pdf). Ook vind je ‘m de dagen voor 11 oktober op de vaste distributiepunten van Gay&Night Magazine. Op 11 oktober zelf worden er ruim een half miljoen exemplaren verspreid in het gratis dagblad Metro.

De laatste tijd is het bijna elke week raak. In Sittard worden twee homoseksuele mannen ernstig mishandeld. Een lesbische vrouw in Amsterdam krijgt klappen na het verlaten van een gay café. Een homopaar wordt weggepest uit Utrecht.

Ook de cijfers spreken boekdelen. Zeven van de tien LHBT’s krijgen te maken met discriminerend geweld. In Nederland steeg het aantal geregistreerde discriminatieincidenten op grond van homoseksualiteit vorig jaar met 13 procent.

Op 10 oktober 2010 – Nationale Coming Out Dag – laten we zien dat het afgelopen moet zijn met het geweld tegen LHBT’s.

Nederland moet een tolerant land blijven waar je gewoon voor je seksuele voorkeur of genderidentiteit kan uitkomen, zonder dat je met scheldpartijen of fysiek geweld te maken krijgt. Doe mee en geef Nederland op 11 oktober de kleuren van de regenboog!

In samenwerking met de WHAM en de LesBische Alliantie organiseert Zij aan Zij op woensdag 13 oktober een Girls Talk over roze initiatieven en zichtbaarheid van lesbische & biseksuele vrouwen.

Onder leiding van Zij aan Zij hoofdredacteur Franc Craanen en Stichting OndersteBoven directeur Irene Hemelaar, gaan Inge van Vuuren, voorzitter van het Frisofeest in Eindhoven, Brenda Oosterbaan, initiatiefnemer van Krijg ‘t Vrouwenfeesten in Utrecht en Marije Heukelom van de WHAM in Amersfoort met elkaar het gesprek aan.

Publiek is van harte welkom!

Deze Girls Talk verschijnt al over enkele weken in de nieuwe Zij aan Zij.

Wanneer? Woensdag 13 oktober

Hoe laat? Inloop vanaf 18.30, aanvang om 19.00

Waar? WHAM, Hendrik van Viandenstraat 13 te Amersfoort

Entree? Gratis!